Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yurtlarda gerçekleştirilen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ara vermeden devam ediyor.

On farklı ilde on farklı temayla gerçekleştirilecek geleneksel kış kamplarının bu yıl sekizincisi düzenlenecek.

Başvurular ne zaman?

1 Ocak’ta başlayan başvurular http://gsbbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. 7 Ocak saat 12.00’de sona erecek olan başvuruların sonuçları 8 Ocak’ta aynı adres üzerinden açıklanacak.

Kamplar 29 Ocak – 2 Şubat tarihlerinde

29 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek kamplarda farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler; uzman, akademisyen ve örnek isimlerle bir araya gelerek akademik ve entelektüel olarak bilgi sahibi olacak, kampın temasına uygun uygulamalı atölye çalışmaları ile de farklı tecrübeler edinecek. Kamp süresince gençler kampa ev sahipliği yapan şehrin tarihi, kültürel, manevi mekânlarını da görme fırsatı bulacak.

On farklı il on farklı tema

Akademik seminerler, uygulamalı atölye çalışmaları, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazileri ziyaret, turnuvalar, bilgi yarışmaları ve birbirinden farklı sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği kamplara on farklı ilden 1.840 öğrenci katılacak.

On farklı temayla gerçekleştirilecek geleneksel kış kampları kapsamında Kış Sporları Kampı Erzurum’da, Psikoloji Kampı Sakarya’da, Yapay Zekâ Kampı Kocaeli’nde, Yeni Medya ve İletişim Kampı Denizli’de, Diplomat Akademi Kampı Ankara’da, Gastronomi Kampı Antalya’da, Genç Aktivist ve Gönüllülük Kampı Samsun’da, İnsan Hakları ve Hukuk Kampı İstanbul’da, İnsan ve Toplum Kampı Diyarbakır’da, Sağlıklı Yaşam ve Tıp Kampı Muğla’da düzenlenecek.