Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 81 ilde üniversite eğitimi alan gençleri bu yıl beşincisi düzenlenen “Tematik Kış Kampları”nda bir araya getirdi.  

Gençlerin, talep ve istekleri doğrultusunda belirlenen 14 tema, 14 farklı şehirde 20-24 Ocak tarihleri arasında 81 ilden 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu kapsamında Edebiyat Kampı Samsun’da, Eğitimciler Kampı Sakarya’da, Gönül Coğrafyası Kampı Konya’da, Gönüllülük Kampı Trabzon’da, Güzel Sanatlar Kampı Denizli’de, Hukuk Kampı İstanbul’da, İletişim ve Sinema Kampı Erzurum’da, İnsan ve Toplum Kampı Muğla’da, Mimarlık Kampı Edirne’de, Mühendislik Kampı Antalya’da, Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı Mersin’de, Tarih ve Medeniyet Kampı Diyarbakır’da, Türk Müziği Kampı Kastamonu’da, Uluslararası İlişkiler Kampı Ankara’da gerçekleştirildi. 

5 gün süren Geleneksel Tematik Kış Kamplarında gençler alanında uzman isimlerden akademik ve entelektüel bilgiye ulaşarak uzmanların tecrübelerinden istifade etme şansı yakaladı. Birlikte keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Gençler, kamplara ev sahipliği yapan illerde yaşayan şehit yakınları ve gazileri de unutmadı; onları ziyaret etti.

Tematik Kış Kampları’nda gençler yalnızca eğitim almakla kalmayıp şehrin tarihi, kültürel, manevi mekânlarını da ziyaret etti.

Kamplar kapsamında sinema gösterimleri, konserler, yöresel lezzetlerin yer aldığı yemekler, kamp temalı bilgi-kültür yarışması ve birbirinden farklı sportif etkinlikler de düzenlendi.

Son Dersi Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan Verdi

5. Tematik Kış Kampları çerçevesinde Uluslararası İlişkiler Kampında son dersi Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki derse Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ve KYGM Genel Müdürü Recep Ali Er de katıldı.

Uluslararası ilişkilerde Türkiye’nin siyasal ve jeopolitik öneminin ele alındığı, Ankara'da gerçekleştirilen “Uluslararası İlişkiler Kampı”nda; Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Sedat Anar, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Veyis Ateş, Eldar Uka, Taha Dağlı, Uygar Mustafa Sertel, Prof. Dr. Mesut Özcan ve Mete Yarar gençlere seslendi.

Bakan Kasapoğlu Hukuk Kampı'nda Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu İstanbul’daki “Hukuk Kampı”nı ziyaret etti. Kampa katılan öğrencilere kitap hediye eden Bakan Kasapoğlu, öğrencilerle sohbet etti; hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hukukun tarihsel gelişiminin ele alındığı “Hukuk Kampı” İstanbul’da; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Göksel Baktagir, Medeniyet Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Subaşı, Muharrem Kılıç, Mehmet Acet ve Selim Cerrah’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Edebiyat Kampı


Samsun’da gerçekleştirilen “Edebiyat Kampı”nda; Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Bestami Yazgan, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Dursun Gürlek, Mehmet Doğan, Aykut Kuşkaya, Sadık Yalsızuçanlar, Emrah Gökçe, Prof. Dr. Nurullah Genç, Selma Argon Ersoy, Recep Garip gençlerle buluştu.

Eğitimciler Kampı

Sakarya’da eğitim dünyasının tüm ihtiyaç ve taleplerinin masaya yatırıldığı “Eğitimciler Kampı”nda üniversiteli gençler; Ahmet Şahin, Özel Öğretim Daire Başkanı Hami Koç, Ahmet Maraşlı, Prof. Dr. Zülfü Demirtaş, Volkan Arslan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Sedat Anar, Prof. Dr. Erol Göka ve Erol Erdoğan ile bir araya geldi.

Gönül Coğrafyası Kampı

Düşünceleri ile çağları aşan mutasavvıf Mevlana Celâleddin-i Rûmi’nin diyarı Konya’da gerçekleştirilen  “Gönül Coğrafyası Kampı”na; Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Ejder Okumuş, Ömer Faruk Güney, Deniz Ülke Arıboğan, Selahattin Yusuf ve Yusuf Kaplan katıldı.

Gönüllük Kampı

Gönül Bağı etkinlikleri çerçevesinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan gençler Trabzon’da “Gönüllülük Kampı” nda bir araya geldi. Kamp; Hakan Öztürk, Yavuz Bahadıroğlu, AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı, Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu, Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanıİhsan Açık, Yusuf Özkan Özburun, Aykut Kuşkaya, Ahmet Yenilmez ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Güzel Sanatlar Kampı

Ebru, hat, minyatür, tezhip sanatlarının inceliklerinin ele alındığı Denizli'deki “Güzel Sanatlar Kampı”nda gençlerDenizli’de Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, Ayfer Çimen Balaban, Volkan Arslan, minyatür sanatçısı Özcan Özcan, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, hat sanatçısı Ahmet Zeki Yavaş, Volkan Arslan, ebru sanatçısı Fuat Başar başta olmak üzere değerli isimlerle tanışma fırsatı yakaladı.

İletişim ve Sinema Kampı


Erzurum “İletişim ve Sinema Kampı”nda kitle iletişim araçlarının günümüzdeki önemi ve sinemanın geçmişten günümüze uzanan yolculuğuna; TRT 1 Yayın Yönetmeni Cemil Yavuz, TRT Ortak ve Dış Yapım Müdürü Faruk Güven, Nuh Albayrak, Hacı Ali Konuk, İhsan Ataöv, Hasan Öztürk, Necip Karakaya, İsmail Kılıçarslan, Fatma Doğanay, Mesut Uçakan eşlik etti.

İnsan ve Toplum Kampı


İnsanlık tarihinde meydana gelen değişimlerin ve günümüz toplum anlayışının anlatıldığı Muğla’daki “İnsan ve Toplum Kampı”na Doç. Dr. Tayfun Doğan, Pelin Çift, Yusuf Kaplan, Mehmet Ali Bulut, Zeynep Bayramoğlu, Sedat Anar ve Prof. Dr. Yavuz Selvi katıldı.

Mimarlık Kampı

Mimarın eğitimi ve mimarlık sanatının ana ögeleri üzerinde durulan Edirne “Mimarlık Kampı”nda Salim Alp, Ahmet Aygün, Mustafa Kılınç, Sırrı Şenalp, Hayati Binler, Rahmi Olcay, Prof. Dr. Suphi Saatçi üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Mühendislik Kampı 

Bilim ile teknoloji arasında bir köprü niteliğinde olan mühendisliğin tüm inceliklerinin ele alındığı Antalya’daki “Mühendislik Kampı”na Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Doğruel, Vecdi Gönül, Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İstanbul MedipolÜniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, PyDATAKurucu Ortağı Paşa Yaşar, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal konuk oldu.

Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı


İnsan hayatında sağlıklı beslenme ve sporun öneminin vurgulandığı “Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı” Mersin’de; Erdoğan Arıkan, Prof. Dr. Yavuz Dizdar, Ampute Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak, Ömer Çelik, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Doç. Dr. Halit Yerebakan ve Dr. Ender Saraç gibi önemli isimleri ağırladı.

Tarih ve Medeniyet Kampı


Gençlere tarih bilinci aşılamak, gençlerin kültürel mirası geleceğe taşımalarını sağlamak amacıyla Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Tarih ve Medeniyet Kampı”na; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Selim Cerrah ve Prof. Dr. Tufan Gündüz katıldı.

Türk Müziği Kampı


Geçmişten günümüze Türk müziğinin geçirdiği süreçlerin irdelendiği Kastamonu “Türk Müziği Kampı”; Prof. Dr. Erol Parlak, Sadık Yalsızuçanlar, İrfan Gürdal, Timuçin Çevikoğlu, Cemal Ünlü, Burak Kaynarca, Özlem Elitaş, Necip Karakayave Bayram Bilge Tokel’in katılımıyla gerçekleşti.