Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle eğitim hayatlarına evlerinde devam eden ve bu nedenle Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızda misafir edemediğimiz gençlerimiz için eğitim faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. 

Mevlâna Haftası münasebetiyle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Mesnevi’den 40 söz seçilerek “DİNLE” isimli dijital bir kitapçıkta toplandı, Genel Müdürlük internet sitesinde yayınlandı.

Gençlerden bu dijital kitapçıkta yer alan 40 söz içerisinden birini seçerek günümüze bakan yönü ile 120 kelimeyi geçmeyecek şekilde yorumlamaları istendi. Yarışmaya Bakanlığımız yurtlarında kalan 3725 öğrenci birbirinden değerli cevaplar vererek katıldı. 

Yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan öğrencimize 1000 TL, ikinci olan öğrencimize 750 TL, üçüncü olan öğrencimize 500 TL, mansiyon ödülü kazanan 5 öğrencimize 250 TL para ödülünün yanı sıra 12 öğrencimize de GSB Yayınlarımızdan kitap hediye edilecek.

Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca Mevlana’nın seçilen 21 söz seslendirilerek hazırlanmış olan video klip Genel Müdürlüğümüz Youtube kanalında öğrencilerimizin beğenisine sunuldu.  

Yarışma sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız.

Videoyu izlemek için tıklayınız.