Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sığınmacı ve göçmenlerin hayata tutunma mücadelesinin yurt gençlerinin özgün fikir ve çizgilerinde anlatıldığı ve 81 ilden toplam 144 karikatürün değerlendirildiği “İnsanlığın Son Adası Türkiye; Göçmenlik, Mültecilik ve Sığınmacılık” konulu 7. Karikatür Yarışması sonuçları açıklandı. 

Ödüller sahiplerini buldu

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sultan Beyazıd Yurdundan Muhammet Çelik, yarışmada birinciliği göğüsleyerek 5.000 TL para ödülünün sahibi oldu. 

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dumlupınar Yurdundan Nisanur Kocabekil ikinciliği elde ederek 4.000 TL; Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atakum Yurdundan Fatmanur Akgül üçüncülüğü elde ederek 3.000 TL; Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü Hubbi Hatun Yurdundan Hagar Mohamed dördüncülüğü elde ederek 1.000 TL; Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Emine Hatun Yurdundan Fatma İleri ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mehmet Akif Yurdundan Merve Ateş ise beşinciliği paylaşarak 1.000’er TL para ödülü almaya hak kazandı.