Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarda gerçekleştirdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ara vermeden devam ediyor.

On farklı ilde on farklı temayla düzenlenen geleneksel kış kampları başlıyor. Kamplar kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Muğla’da gençlerle buluşacak.

Kamplar 31 Ocak – 4 Şubat tarihlerinde

Bu yıl 31 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek kamplarda farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler; ülkemizin önemli ilim, kültür, sanat ve spor adamlarıyla bir araya gelecek. Kamp süresince gençler, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da bulacak.

On farklı il, on farklı tema

Akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması, sinema/belgesel/tiyatro gösterimi ve birbirinden farklı sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği kamplara 81 ilden 1500 öğrenci katılacak.

On farklı ilde on farklı temayla gerçekleştirilecek geleneksel kış kampları kapsamında Edebiyat Kampı Diyarbakır’da, Gönül Coğrafyası Kampı Mersin’de, Gönüllülük Kampı Konya’da, Güzel Sanatlar Kampı Erzurum’da, İletişim ve Sinema Kampı Samsun’da, İnsan ve Toplum Kampı Antalya’da, Mühendislik Kampı Sakarya’da, Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı Muğla’da, Uluslararası İlişkiler Kampı İstanbul’da, Tarih ve Medeniyet Kampı da Bursa’da düzenlenecek.

En az iki doz aşı şartı

Tüm öğrencilerin sağlığını güvenceye almak için kış kamplarına katılacak öğrencilerin en az iki doz COVID-19 aşısı yaptırmış olması gerekiyor.

Turnuvalar ve bilgi yarışması

Kış kamplarının ikinci ve üçüncü günü (1-2 Şubat) Antalya, Bursa, Muğla ve Sakarya illerinde Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası; Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Konya, Mersin ve Samsun illerinde ise Masa Tenisi Turnuvası düzenlenecek.

Dostluk ve kardeşlik duygularıyla gerçekleşecek turnuvaya her ili temsilen bir öğrenci katılacak. Yarışmada birinci olan illere kupa verilecek.

Kampların dördüncü günü (3 Şubat) “Kamp Temalı Bilgi-Kültür Yarışması” gerçekleştirilecek.

Yirmi sorudan oluşan yarışmada sorular, kamp süresince anlatılan konular arasından seçilecek. Her ili temsilen iki ya da üç öğrenciden oluşan takımların katılacağı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan illere kupa verilecek.

Pek çok değerli isim gençlerle buluşuyor

Birbirinden önemli isimlerin yer alacağı geleneksel kış kampları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Muğla’da düzenlenen Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı’na katılan gençlerle bir araya gelecek.