Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, kitap atölyesine katılan gençleri Balkanlara götürecek.
 
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bu yıl bir ilki gerçekleştirerek 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Prof. Dr. Fuat Sezgin’in “Tanınmayan Büyük Çağ” ve Prof. Dr. Mehmet Bayrakdar’ın “İslam’da Bilim ve Teknoloji Tarihi” kitaplarından açılan kitap atölyesine katılan öğrenciler için kitap atölyesi sınavı düzenliyor.

Gençlerin zengin ve köklü bilim tarihimiz konusunda bilgi sahibi olmaları ve insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen bilim ve teknolojiye medeniyetimizin yaptığı önemli katkılardan haberdar olmaları amacıyla düzenlenen kitap atölyesine katılan öğrencilerin büyük heyecanla beklediği sınav takvimi belirlendi.

Başvuru için son gün 25 Şubat 

Yarışmaya katılabilmek için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda barınmak ve Genel Müdürlük tarafından belirlenen iki eseri okumak ve 25 Şubat’a kadar yurt eğitim sorumlularına başvurarak kitap atölyesi sınavına girmek için kayıt yaptırmak gerekiyor. 

Sınav 1 Mart’ta! 

Sınav, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1 Mart’ta saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecek.

Ödül Balkanlar Gezisi

Sınavda her ilden en yüksek puanı alan bir kız ve bir erkek öğrenci ödül olarak nisan ayında dördüncüsü gerçekleştirilmesi planlanan Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezisi/Balkanlar’a katılmaya hak kazanacak.