Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından burs/kredi başvuru süresi uzatıldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 17 Kasım'da sona eren burs/kredi başvurularının 25-26 Kasım tarihleri arasında yeniden açıldığını duyurdu.  

Daha önce başvurularını gerçekleştirme fırsatı bulamayan gençler, başvurularını 26 Kasım Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek.

2022-2023 eğitim öğretim yılı burs/kredi başvuru işlemlerinin 17 Kasım'da tamamlandığını hatırlatan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

“Belirlenen zaman içerisinde başvurularını gerçekleştirme fırsatı olmayan gençlerimizden ve ailelerden sürecin uzatılması talebi geldi.

Sizlerle 2022-2023 eğitim öğretim yılı burs/kredi başvurularını, bugün itibarıyla bir kez daha açtığımızın duyurusunu paylaşmak istiyorum.

Gençlerimiz 26 Kasım Cumartesi günü saat 23.59’a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Bildiğiniz gibi ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ve hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabiliyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurumu aracılığıyla tamamen dijital olarak doğrulanıyor.

Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve başvurusu geçerli olan fakat burs alamayan, arzu eden tüm öğrencilere öğrenim kredisi tahsis ediliyor. 

Şu anda lisans öğrencilerine aylık 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 1700 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 550 lira burs/kredi ödemesi gerçekleştiriyoruz. 

Yıl sonu itibarıyla bu tutarları da her yıl olduğu gibi yine artıracağız.

Her zaman ifade ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin yol arkadaşıdır. 

Gençlerimizi ilgilendiren her konu bizim önceliğimizdir.

Onların mutluluğu ise tek amacımızdır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm imkânlarımızla, ihtiyaç duydukları her an, her alanda onların yanında olmaya, tesislerimizle, eserlerimizle ve çalışmalarımızla onları var gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz.”