Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün bu yıl sekizincisini düzenlediği Tematik Kış Kampları büyük bir coşkuyla tamamlandı. 

29 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında on farklı ilde on farklı temayla gerçekleştirilen kamplarda yüzlerce genç, ülkemizin önde gelen ilim, kültür, sanat, spor ve devlet adamlarıyla bir araya gelme fırsatı buldu.

Farklı illerden gelen öğrencilerin birbirlerini daha yakından tanımasına ve yeni dostlukların kurulmasına vesile olan kamplarda akademik seminerlerin yanı sıra sinema ve tiyatro gösterileri, müzik dinletileri, sıra geceleri ve pek çok sosyal ve sportif etkinlik düzenlendi.

Kamp kapsamında düzenlenen tematik gezilerle gençler, illerin tarihi, turistik ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da buldu. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Doğan gençlerle buluştu

81 ilden 1.800 genci buluşturan kamplarda gençler birbirinden değerli pek çok isimle bir araya geldi. 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan, Bakan Yardımcıları, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er gençlerle buluştu.

Turnuvalar ve bilgi yarışmaları kıran kırana mücadeleye sahne oldu

Kamplarda çeşitli branşlarda düzenlenen spor turnuvaları ve bilgi yarışmaları da önemli mücadelelere ve eğlenceli anlara sahne oldu. Turnuvalar sonunda dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Kamp süresince ele alınan konuları içeren bilgi-kültür yarışmaları da oldukça çekişmeli geçti. Büyük bir heyecan fırtınasının yaşandığı yarışmalar sonunda birinci, ikinci ve üçüncü sırayı alan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.