Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, ramazan ayı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bakanlık yetkililerince 81 ilde yurtlar ve işletmeler denetlendi, hazırlıklar gözden geçirildi; öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu bir ramazan geçirebilmesi için gerekli tedbirler alındı. Denetimler ramazan boyunca da devam edecek.

Yurtlarda ramazan ayına özel etkinlikler de düzenlenecek. “Yurdumda Ramazan Bereketi” adıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında her öğrencinin ramazan ayının manevi atmosferinden istifade etmesi amaçlanıyor. 

Ramazan ayına özel yemek menüleri

Yurtlarda oruç tutmayan öğrencilere yemek hizmeti verilmeye devam edilecek. 

Oruç tutan ve tutmayan öğrencileri kapsayacak şekilde düzenlenen yemek saatleri ramazan ayı boyunca kahvaltı için hafta içi 24.00-12.00, hafta sonu 24.00-12.30 arası; akşam yemeği için ise 16.00-22.00 olarak uygulanacak.

Yurtlarda ramazan ayı boyunca öğrencilere sunulacak menüler de artırılacak. Ramazan ayına özel olarak hazırlanacak iftar ve sahur menülerinin yanı sıra iftar saatinde sıra beklemek durumunda kalacak öğrencilere de çeşitli ikramlıklar sunulacak.

'Ramazan Köşesi'

Ramazan ayının rahmet iklimi, barış, paylaşma ve merhamet atmosferinin daha derinden hissedilmesi için yurt yemekhanesi ve kantinler süslenerek "Ramazan Köşesi" oluşturulacak. 

Ramazan ayı ile alakalı ayet, hadis, şiir, mani, hikâye, hatıra yazısı, karikatür gibi içeriklerin yer alacağı “Ramazan Duvar Gazetesi” öğrencilerin katkılarıyla hazırlanacak.

Müzik dinletisi

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun enstrümantal (ney, tasavvuf musikisi gibi) müzik dinletileri de gençleri bekliyor.

İl protokolünün katılımıyla gerçekleştirilecek toplu iftar programlarında Türk tasavvuf musikisi ve ney dinletisinin yanı sıra sohbet, söyleşi gibi etkinlikler ile Karagöz ve Hacivat gibi geleneksel gösteriler de gençlerle buluşacak. 

Öğrencilerin ramazan ruhunu doyasıya yaşamalarının amaçlandığı iftar programlarında Osmanlı macunu ve şerbeti gibi geleneksel tatlar da öğrencilere sunulacak.

Ramazanname

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyen gençler için manevi danışman olan yurtlarda Kur’an-ı Kerim Kursu da açılacak.

Ramazan ayına özel olarak manevi danışmanlar eşliğinde gençler, "Ramazanname" adıyla dört hafta boyunca sürecek, içerisinde şiir, mani, hatıra gibi paylaşımların da yer alacağı etkinlikte bir araya gelecek.

Ayrıca yurtlarda bilgi, şiir, makale, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, hadis ezberleme gibi konularda ramazan temalı yarışmalar da gençleri bekliyor.

Depremzedeler Unutulmayacak

Deprem bölgesinde birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını geliştirmek için iftar programlarında depremzedelerle gençler bir araya gelecek. 

Ayrıca Antalya, Ankara, Erzurum, Konya, Karabük ve İstanbul gibi şehirlerde uluslararası öğrencilere ramazan ayını tanıtabilmek amacıyla geleneksel ve yöresel yemekler ikram edilerek çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

Erzak kolileri

Bağış ve yardımlaşma duygularını yeşertmek amacıyla gençlerin katkılarıyla hazırlanacak erzak kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Bayramı ailelerinin yanında geçirmek isteyen ve maddi açıdan desteğe ihtiyaç duyan gençler için ise "Askıda Bilet Projesi" hayata geçirilecek.