Cumhurbaşkanı Erdoğan mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda kalan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacağını duyurdu.

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından üniversite öğrencileriyle ilgili önemli açıklamalar geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, KYGM bünyesindeki yurtlarda kalan öğrencilerden mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında yurt ücreti alınmayacağını duyurdu.

Üniversitelerin uzaktan eğitime başlaması sebebiyle 16 Marttan itibaren evlerine dönen gençlerden bu tarihten itibaren yurt ücreti alınmayacak. Mart ayı yurt ücretini ödememiş olan öğrencilerin 1-16 Mart tarihleri arasındaki yurt ücreti, güvence bedellerinden mahsup edilecek. Mart ayı yurt ücretini ödemiş olan öğrencilerin 16-31 Mart tarihleri için ödediği ücret de iade edilecek.

Kredi/burs ödemeleri devam edecek

Öğrencilerin kredi/burs ödemeleri, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında hesaplarına yatmaya devam edecek.  Buna göre, T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda kredi/burs ödemesini alacak. Kredi/burs miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödenmeye devam edilecek. 

Kredi geri ödemeleri ertelenecek

Öğrenim kredisi geri ödemeleri herhangi bir ek maliyet ve işleme gerek olmaksızın 3 ay (nisan-mayıs-haziran) süreyle ertelenecek. Borcunu ödemek isteyenler ise ödeme işlemlerine devam edebilecek.

Eşyalar salgından sonra alınabilecek

Öğrenciler, yurtlarda kalan eşyalarını ülke genelindeki evde kalma süresinin tamamlanmasının ardından yurt idarelerinin açıklayacağı tarihlerde teslim alabilecek.