Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da gençleri tarih ve medeniyetle buluşturuyor.

Gençleri birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde tarihle buluşturmak amacıyla 12 ilden 160 öğrencinin katılımıyla "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" düzenleniyor.

Üç günde dört şehir

20-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek gezi kapsamında Kütahya, Bilecik, Bursa ve Çanakkale illerinin tarihi ve kültürel mekânları ile doğal güzellikleri gençlere tanıtılacak.

6 Şubat tarihli deprem felaketinden etkilenen öğrenciler ile gönüllülük faaliyetleri ve eğitim faaliyetleri öğrenci temsilcilerinden daha önce tarih ve medeniyet gezilerine katılmamış öğrenciler, geziye öncelikli olarak dâhil edilecek. Kalan kontenjanlar da yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine katılan ve daha önce tarih ve medeniyet gezilerine katılmayan öğrenciler arasından kura yoluyla seçilecek.

Osmanlı İmparatorluğu konulu sohbet ve mehteran takımı gösterisi ile başlayacak gezi kapsamında Bilecik’te Ertuğrul Gazi Türbesi, Kaymakam Çeşmesi, Kuyulu Mescit, Dursun Fakıh Türbesi, Şeyh Edebalı Türbesi; Kütahya’da Hayme Ana Türbesi; Bursa’da Muradiye Külliyesi, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri, Tophane, Saat Kulesi, Balibey Hanı, Yeşil Camii ve Türbesi, Emir Sultan Camii, Murat Hüdavendigar Camii ve Türbesi; Çanakkale’de Seyit Onbaşı-Mecidiye Tabyası, Şahindere Şehitliği, Zığındere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği-Ertuğrul Tabyası, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı gibi pek çok tarihi ve kültürel mekân ziyaret edilecek.

Eğitim koordinatörleri ve illerin tarihi mekânlarını tanıtmak üzere profesyonel rehberler de gençlere gezi boyunca eşlik edecek.