Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/krediler için öğrencilerin en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütname onaylaması gerekiyor.

Bakan Bak: “825 bin 843 öğrenci başvuruda bulundu”

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için burs/krediye 825 bin 843 öğrencinin başvurduğunu bildirdi. 

Bakan Bak, başvuruların tamamen dijital ortamda değerlendirildiğini belirterek, “Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da kredi tahsisinde bulunuluyor. Halen burs/kredi alanlar ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ilk defa burs/kredi verilecek öğrencilerimizle birlikte ödeme yapılacak öğrenci sayımız yaklaşık 1 milyon 700 bini bulacak. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

Taahhütname onayı için son gün 19 Kasım

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebiliyor. 

Burs/kredi almaya hak kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütname onaylaması gerekiyor. 

Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.

18 yaşından küçük öğrenciler

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler, anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek burs/kredi taahhütnamesi için veli onayı verebilecek. Sonrasında bu öğrenciler, kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütnamelerini onaylayabilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini düzenletebilecek.

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin kefaletname işlemi

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendilerine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin, yurt içinde ikamet eden bir kefil tarafından Türkiye’deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor. Hazırlanan kefaletnamenin en geç 26 Kasım saat 23.59’a kadar https://kredibursbelgeislem.gsb.gov.tr/ adresine yüklenerek sisteme kaydedilmesi gerekiyor.

Kefaletnameler Bakanlık sistemine otomatik olarak düşeceği için öğrencilerin artık herhangi bir belge göndermesi gerekmiyor.