Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kış kampları, bu yıl on farklı temayla on farklı ilde gerçekleştirilecek.

29 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kamplarda farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler, ilgilerini çeken temalarla ilgili pek çok değerli isimle bir araya gelme fırsatı bulacak. Kamp süresince gençler, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını görme imkanı da bulacak.

On farklı il, on farklı tema

Akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, bilgi yarışması ve sinema gösterimi gibi pek çok etkinliğin gerçekleştirileceği kamplara 81 ilden yüzlerce öğrenci katılacak.

On farklı temayla gerçekleştirilecek geleneksel kış kampları kapsamında Kış Sporları Kampı Erzurum’da, Psikoloji Kampı Sakarya’da, Yapay Zekâ Kampı Kocaeli’nde, Yeni Medya ve İletişim Kampı Denizli’de, Diplomat Akademi Kampı Ankara’da, Gastronomi Kampı Antalya’da, Genç Aktivist ve Gönüllülük Kampı Samsun’da, İnsan Hakları ve Hukuk Kampı İstanbul’da, İnsan ve Toplum Kampı Diyarbakır’da, Sağlıklı Yaşam ve Tıp Kampı Muğla’da gerçekleştirilecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Doğan gençlerle buluşacak

Ülkemizin önde gelen ilim, kültür, sanat, spor ve devlet adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek geleneksel kış kampları kapsamında TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcıları, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er de gençlerle buluşacak.

Turnuvalar ve bilgi yarışması

Kış kampları kapsamında Masa Tenisi Turnuvası da düzenlenecek. Her ili temsilen bir öğrencinin katılacağı turnuvada birinci olan illere kupa verilecek.

Kampın son günü ise "Kamp Temalı Bilgi-Kültür Yarışması"na sahne olacak. Yirmi sorunun yöneltileceği bilgi yarışmasında sorular, kamp süresince ele alınan konular arasından seçilecek. Her ili temsilen iki ya da üç öğrenciden oluşan takımların katılacağı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan illere kupa verilecek.