14 farklı şehirde 14 farklı temada düzenlenen “Kredi ve Yurtlar Geleneksel 5. Tematik Kış Kampları” başladı. 

24 Ocak’a kadar devam edecek olan kamplar; Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kastamonu, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Trabzon’da gerçekleştiriliyor.

Alanında uzman isimlerin yer aldığı Geleneksel 5. Tematik Kış Kampları kapsamında “Eğitimciler Kampı” Sakarya'da Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş'ın açış konuşması ve eğitimci-sosyolog Hami Koç'un dersi; “Hukuk Kampı” İstanbul’da Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’un açış konuşması; “Uluslararası İlişkiler Kampı” Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın açış dersi, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oktay Mahşer’in konuşması; “Tarih ve Medeniyet Kampı” Diyarbakır’da Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımları, “Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı” Mersin’de Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er'in açış konuşması; Edebiyat Kampı” Samsun'da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tuncay Biçer‘in açış konuşması ve Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın dersi; “Gönül Coğrafyası Kampı” Konya’da Prof. Dr. Tufan Gündüz'ün dersi; “Gönüllülük Kampı” Trabzon’da Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ve Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin'in açış konuşması; “Güzel Sanatlar Kampı” Denizli’de Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nun açış konuşması ve Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu’nun dersi; “İletişim ve Sinema Kampı” Erzurum’da TRT 1 Yayın Yönetmeni Cemil Yavuz ve TRT Ortak ve Dış Yapım Müdürü Faruk Güven’in açış konuşması; “İnsan ve Toplum Kampı” Muğla’da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlkay Atlı’nın açış konuşması, Doç. Dr. Tayfun Doğan ve Pelin Çift'in konuşmaları; “Mimarlık Kampı” Edirne'de Mimar Salim Alp'in dersi; “Mühendislik Kampı” Antalya’da Prof. Dr. Ali Deniz ve Prof. Dr. Murat Doğruel'in konuşmaları; “Türk Müziği Kampı” da Kastamonu'da Prof. Dr. Erol Parlak'ın açış konuşması ile başladı.

Kış Kampları kapsamında  ülkemizin önde gelen ilim, fikir, sanat adamlarının vereceği derslerin yanı sıra şehir gezileri ve gönüllülük faaliyetleri de gerçekleştirilecek.