Gençlerin Osmanlıca Türkçesi bilgilerini sınadığı Osmanlıca Türkçesi Yarışması üçüncü kez başlıyor. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı iş birliğiyle 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yurtlarda kalan gençlerin tarihle olan bağlarını kuvvetlendirmek, kültürel birikimlerini artırmak, milli ve manevi duygularını pekiştirmek, geçmişin birikimi ile geleceğe emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak amacıyla son üç yıldır Osmanlı Türkçesi kursları düzenliyor. 

Kurslarda Osmanlı Türkçesini öğrenen gençler, ülke genelinde on binlerce gencin katıldığı yarışmayla öğrendiklerini test etme imkânı buluyor.

Başvurular için son gün 2 Mart! 

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler 10 Şubat- 02 Mart 2020 tarihleri arasında yurtlarda açılacak tanıtım stantlarından ya da https://kyk.osmanlicaegitim.com/ linkini tıklayarak kayıt yaptırabilecek.

Ders süreci ve tema

2019-2020 öğretim yılında Osmanlıca kurslarının teması “40 Şair 40 Şiir” olarak belirlendi. Hazırlanan eğitim programında öğrenciler farklı hat türleri, arşiv belgelerinden örnekler ve 40 şairin biyografisini Osmanlı Türkçesiyle okuma imkânı bulacak.

Yarı final 18 Nisan’da!

81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde merkezî olarak çoktan seçmeli olarak yapılacak yarı final sınavı, 18 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Final yarışması ve ödüller

Yarı final sınavında ilk beşe giren öğrenciler Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleşecek yarışmada ter dökecek. Yarışma sonucunda birinci olan öğrenci 5.000 TL, ikinci olan öğrenci 4.000 TL ve üçüncü olan öğrenci de 3.000 TL ödül almaya hak kazanacak.