Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan ve ayakları yerden kesen TEKNOFEST heyecanı, yeniden başlıyor.

22-27 Eylül tarihleri arasında milli mücadelenin gazi şehri Gaziantep’te gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını Teknoloji Yarışmaları oluşturuyor.

Bu yıl 21 farklı kategorideki Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçen seneden farklı olarak Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ve Akıllı Ulaşım Yarışması da yer alacak.

Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılmasının hedeflendiği yarışmalarda bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. 

TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon TL'nin üzerinde ödüller bekliyor.

Yarışmalara başvuru ve daha fazla bilgi www.teknofest.org/yarismalar.html adresinden alınabilecek. TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışma hakkını elde etmek için son başvuru tarihi ise 28 Şubat.