Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında yarışma düzenleyerek evlerinde kalan gençlere ışık tutmaya devam ediyor. 

Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında kutlanan ve gençlerin düşünce dünyalarını genişletmek, Mevlana’yı anlamak ve anmak amacıyla düzenlenen Mevlana Haftası etkinlikleri bu yıl öğrencilerin ayağına geliyor. Gençler, dijital platformda düzenlenecek yarışmaya evlerinden kolaylıkla erişebilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen ve GSB yurtlarında kaydı bulunan öğrencilerin öncelikle internet sitemizde yer alan “DİNLE” isimli dijital kitapçığı indirmesi gerekiyor. Ardından öğrenciler, Mesnevi’den seçilen 40 sözün yer aldığı kitapçıktan bir söz seçecek ve bu sözü günümüze bakan yönü ile 120 kelimeyi geçmeyecek şekilde yorumlayacak. Gençler, seçtikleri sözle ilgili yorumlarını yazabilecekleri Google formuna sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilecek.

Son gün 10 Aralık saat 24.00

İnsani olgunluğa erişmek için dinlemenin ne kadar önemli olduğunun bir kere daha idrak edileceği etkinlik, 10 Aralık saat 24.00’te sona erecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin son güne kadar formu doldurarak göndermeleri gerekiyor.

Kazananlara para ve kitap ödülleri

Birincinin 1.000 TL, ikincinin 750 TL, üçüncünün 500 TL kazanacağı yarışmada; dört, beş, altı, yedi ve sekizinciye 250 TL ve bunların dışında en güzel paylaşım yapan on iki kişiye ise GSB yayınlarından kitap verilecek.

Kitapçık için tıklayınız.