Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün geleneksel spor turnuvaları başlıyor. 

Bu yıl sekiz ayrı dalda düzenlenecek turnuvalarda gençler satranç, futbol, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi, geleneksel Türk okçuluğu ve kort tenisi dallarında şampiyonluk için yarışacak. 

Finaller 9-20 Mayıs tarihlerinde 

Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek kort tenisi turnuvalarında Türkiye finalleri için yarışacak iller, yurtlar arası turnuvalarda birinci olan takımlardan oluşacak. 

14-27 Mart tarihleri arasında yapılacak grup elemeleri sonrası birinci olan takım, 9-20 Mayıs tarihlerinde ilgili spor dalının Türkiye finali için yarışacak. 

Gençlerin şampiyonluk için kıyasıya çarpışacağı turnuvalar, her bir spor dalı için farklı illerde gerçekleştirilecek. Futbol turnuvası Edirne, basketbol turnuvası Kocaeli, voleybol turnuvası Kırşehir, masa tenisi turnuvası Düzce, kort tenisi turnuvası erkekler için Hatay, kızlar için ise Konya’da düzenlenecek.

Satranç Turnuvası 7-20 Mart tarihlerinde Afyon’da

İl Müdürlüklerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek turnuvalarda gençler, 7-20 Mart tarihleri arasında Afyonkarahisar’da satranç dalında yarışacak. 

Satranç turnuvasına katılacak öğrencilerin satranç lisansının olması gerekiyor.

Geleneksel Türk Okçuluğu ve Badminton Turnuvaları 14-27 Mart’ta

Bu yıl ikincisi düzenlenen badminton turnuvası Adana’da, üçüncüsü düzenlenen geleneksel Türk okçuluğu turnuvası ise Antalya’da 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Grup elemeleri ve Türkiye finalleri sonucunda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve fairplay ödülleri kapsamında gençlere kupa, madalya ve çeşitli ödüller verilecek.

Turnuvanın gerçekleştirileceği şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edinilmesi amacıyla gençler için tematik geziler de düzenlenecek.