Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen spor turnuvaları sona erdi. 

Gençler turnuvalarda satranç, futbol, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi, geleneksel Türk okçuluğu ve kort tenisi olmak üzere sekiz ayrı dalda şampiyonluk için yarıştı.

3. İllerarası Badminton Türkiye Finali Adana’da, 37. İllerarası Satranç Türkiye Finali Afyonkarahisar’da, 25. İllerarası Masa Tenisi Türkiye Finali Düzce’de, 34. İllerarası Basketbol Türkiye Finali Kocaeli’de, 34. İllerarası Voleybol Türkiye Finali Kırşehir’de, 4. İllerarası Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Finali Antalya’da, bu yıl ilk kez düzenlenen İllerarası Kort Tenisi Türkiye Finali -erkekler- Hatay’da ve -kızlar- Konya’da, 35. İllerarası Futbol Türkiye Finali ise Samsun’da düzenlendi.

Yurt içinde yapılan turnuvalara yurtlarda toplam 22 bin 556 öğrenci katılırken yurtlar arası turnuvalara 7 bin 703, grup elemelerine 4 bin 85, Türkiye finallerine ise bin 250 öğrenci katıldı.

Şampiyonlar belli oldu

Gençlerin şampiyonluk için yarıştığı Türkiye finallerinde futbolda Samsun, voleybolda Siirt, basketbolda kızlarda Ankara, erkeklerde İstanbul, masa tenisinde kızlarda ve erkeklerde Samsun, satrançta kızlarda Düzce, erkeklerde Giresun, geleneksel Türk okçuluğunda kızlarda Afyon, erkeklerde Karabük, badmintonda kızlarda ve erkeklerde Tokat, kort tenisinde kızlarda Karabük, erkeklerde Manisa illeri birinciliği göğüsledi.

Grup elemeleri ve Türkiye finalleri sonucunda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve fairplay ödülleri kapsamında gençlere kupa, madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Tematik geziler sayesinde gençler, turnuvanın düzenlendiği şehrin tarihi ve kültürel dokusunu yakından görme fırsatı da yakalamış oldu.