Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri kapsamında gençleri tarih ve medeniyetle buluşturmaya devam ediyor.

Yurtlarda kalan öğrencilerin tarihi, kültürel ve manevi mekânları ziyaret edebilmeleri, geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilmeleri amacıyla 3 Aralık’ta düzenlenecek geziye 31 ilden yaklaşık 500 öğrenci katılacak.

Geziye kuş evi, fotoğraf ve kronometre yarışmalarında tarih ve medeniyet gezilerine katılma hakkı kazananlar ile gönüllülük faaliyetleri öğrenci temsilcisi, eğitim faaliyetleri öğrenci temsilcisi, Komşum projesi gönüllü öğrencileri öncelikle dahil edilecek. Kalan kontenjanlar da yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine en fazla katılan ve daha önce tarih ve medeniyet gezilerine katılmamış öğrenciler arasından kura yoluyla belirlenecek. 

Günübirlik gerçekleştirilecek gezide Şems-i Tebrizi Türbesi/Camii, Şerafettin Camii, İplikçi Camii, Mevlana Türbe ve Müzesi, Kelebekler Vadisi, Şehitlik, Alaaddin Tepesi/Camii, Aziziye Camii gibi tarihi ve kültürel mekânlar ziyaret edilecek. Gezi programının son durağı ise Şeb-i Arus töreni olacak. 

Konya'daki gezi güzergâhında bulunan tarihi ve kültürel mekânları öğrencilere tanıtmak üzere profesyonel ve sertifikalı rehberler de gezi boyunca gençlere eşlik edecek.