Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kış kampları, bu yıl on beş farklı temayla on beş farklı ilde gerçekleştirilecek.

30 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek kamplarda farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler, ilgilerini çeken temalarla ilgili pek çok değerli isimle bir araya gelecek. Kamp süresince gençler, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da bulacak.

On beş farklı il, on beş farklı tema

Akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması, sinema gösterimi ve birbirinden farklı sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği kamplara 81 ilden yüzlerce öğrenci katılacak.

On beş farklı ilde on beş farklı temayla gerçekleştirilecek geleneksel kış kampları kapsamında Diplomat Akademi Kampı Ankara’da, Felsefe Kampı İzmir’de, Kış Sporları Kampı Erzurum’da, Psikoloji Kampı Muğla’da, Gastronomi Kampı Gaziantep’te, Tarih ve Medeniyet Kampı Diyarbakır’da, Mühendislik Kampı Van’da, Gönüllülük Kampı Antalya’da, Gönül Coğrafyası Kampı Samsun’da, Edebiyat Kampı Aydın’da, Akıllı Tarım ve Çevre Kampı Sakarya’da, Ekonomi Kampı İstanbul’da, Dijital İletişim Kampı Kocaeli’nde, Arkeoloji Kampı Konya’da, Güzel Sanatlar Kampı ise Mersin’de düzenlenecek.

Turnuvalar ve bilgi yarışması

Kış kamplarının ikinci ve üçüncü günü (31 Ocak - 1 Şubat) tüm illerde masa tenisi turnuvası düzenlenecek. Her ili temsilen bir öğrencinin katılacağı turnuvada birinci olan illere kupa verilecek.

Kampların dördüncü günü (2 Şubat) ise “Kamp Temalı Bilgi-Kültür Yarışması” gerçekleştirilecek.

Yirmi sorudan oluşan bilgi yarışmasında sorular, kamp süresince anlatılan konular arasından seçilecek. Her ili temsilen iki ya da üç öğrenciden oluşan takımların katılacağı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan illere kupa verilecek.