Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün geleneksel kuş evi ve karikatür yarışmaları başlıyor. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün yurtlarda barınan öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için gerçekleştirdiği etkinliklerden olan ve öğrencilerin büyük ilgiyle karşıladığı karikatür ve “Aşiyan” kuş evi tasarım yarışmaları için süreç başladı. Yarışmaya katılmak isteyen yurt öğrencileri, mart ayına kadar başvurabilecek.

8. karikatür yarışmasında tema çevre kirliliği

Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak için bu yıl sekizincisi düzenlenecek yarışmanın teması “ÇEVRE KİRLİLİĞİ: Burası Benim Çöplüğüm” olarak belirlendi.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin; yaptıkları karikatürleri, şartnamede belirtilen belgeler ve başvuru formu ile birlikte en geç 9 Mart tarihine kadar kaldıkları yurt müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor.

Her yarışmacı, daha önce herhangi bir yarışmada yayımlanmamış kendilerine ait en fazla üç karikatür ile yarışmaya katılabilecek.

‘Aşiyan’ kuş evi tasarım yarışması

Geçmişte yapılan “Aşiyan” kuş evlerini günümüze uyarlayarak yeni tasarımlar oluşturmak ve gençlerin kuşlara, doğaya ve kültürel değerlere duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kuş evi tasarım yarışmasının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.  

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin; yaptıkları kuş evi tasarımlarını, şartnamede belirtilen belgeler ve başvuru formu ile birlikte en geç 16 Mart tarihine kadar kaldıkları yurt müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor.

Her yarışmacı, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış kendilerine ait bir eser ile yarışmaya katılabilecek.

Kazananlara geziye katılma hakkı

Yarışmalarda ilk beşe giren öğrenciler Tarih ve Medeniyet Gezisi’ne kurasız katılma hakkı kazanacak. 

Sonuçların resmi internet sayfası ve/veya sosyal medya hesaplarından duyurulacağı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere SMS ile de bilgi verilecek.