Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri kapsamında gençleri tarih ve medeniyetle buluşturmaya devam ediyor.

Yurtlarda kalan öğrencilerin tarihi, kültürel ve manevi mekânları ziyaret edebilmeleri, geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilmeleri amacıyla yarın Konya’da düzenlenecek geziye 27 ilden 423 öğrenci katılacak.

Geziye katılacak öğrenciler, daha önce tarih ve medeniyet gezilerine katılmamış öğrencilerden ve gönüllülük faaliyetleri, sportif faaliyetler, değerler eğitimleri ve sosyal medya öğrenci temsilcileri ile komşum projesi gönüllü öğrencileri arasından kura yolu ile belirlenecek. 

Günübirlik gerçekleştirilecek gezide Şems-i Tebrizi Türbesi/Camii, Şerafettin Camii, İplikçi Camii, Mevlana Türbe ve Müzesi, Kelebekler Vadisi, Şehitlik, Alaaddin Tepesi/Camii, Aziziye Camii gibi tarihi ve kültürel mekânlar ziyaret edilecek. Gezi programının son durağı ise Şeb-i Arus töreni olacak. 

Konya'daki gezi güzergâhında bulunan tarihi ve kültürel mekânları öğrencilere tanıtmak üzere profesyonel ve sertifikalı rehberler de gezi boyunca gençlere eşlik edecek.